Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου24/08/2010

Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και του Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 24 Αυγούστου 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
            Σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για την Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σας γνωστοποιούμε ότι:
 
            Η πρόθεση υλοποίησης του έργου είχε εκδηλωθεί το 2008 και το 2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία είχε υποβάλει και τα σχετικά τεχνικά δελτία.
            Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1300/17-08-10, επικαιροποιεί και επανακαθορίζει το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου, ώστε να εντάσσεται στο γενικό κυβερνητικό πρόγραμμα, διεκδικώντας μερίδιο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 για την ψηφιακή σύγκλιση. Αξιοποιεί δηλαδή εγκεκριμένα προγράμματα από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου που είναι σκόπιμο να αναπροσαρμοστούν.
Ο συνολικός προϋπολογισμός που προτείνεται είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό του 2009 και αποτελεί τον μέγιστο ενδεικτικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.
Το όλο έργο αφορά: α) στη δημιουργία knowledge portal, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των νομοθετικών, διοικητικών και γενικότερα κανονιστικών πράξεων του Υπουργείου, β) στην ανάπτυξη και λειτουργία μίας ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης, ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προκειμένου να μαθαίνουν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και γ) στην ανάπτυξη και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας ψηφιακής πληροφόρησης των πολιτών για τη βέλτιστη συνδυασμένη μετακίνησή τους από άποψη χρόνου και κόστους, και έκδοση εισιτηρίων μέσω τερματικού, σε 1413 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την χώρα κάτω από την ομπρέλα ασύρματης ευρυζωνικότητας.
Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση, τη διεξαγωγή διαγωνισμών, κ.λπ., τα οποία αναλαμβάνει δωρεάν η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.Συνημμένα Αρχεία
word documentΠρογραμματική Συμφωνία
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο