Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου07/03/2018

Δήλωση Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για την παράδοση σήμερα το πρωί σε λειτουργία του διαδρόμου προσγείωσης –απογείωσης 16/34 στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είμαστε έτοιμοι να κλέψουμε κάποια λεπτά από την Αναστασία Καρυπίδου, για ευχάριστα νέα όμως, κάτι που ευχαριστεί την Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα. Είναι η επαναλειτουργία του διαδρόμου στο αεροδρόμιο Μακεδονία και έχουμε τον κατάλληλο άνθρωπο να μας μιλήσει για αυτό, τον Υπουργό, τον κ. Σπίρτζη. Καλημέρα κ. Σπίρτζη.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καλημέρα σας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ευχάριστα νέα δηλαδή έχουμε και τυπικά μπαίνει σε λειτουργία, το τμήμα αυτού του νεκρού διαδρόμου.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Όχι τυπικά μπαίνει, τυπικά μπήκε από τις 6:00 το πρωί σήμερα. Ήμασταν μάλιστα 15 μέρες νωρίτερα έτοιμοι σε σχέση με το έργο.  Έτρεξαν οι διαδικασίες ώστε να μπορέσει και να βγει NOTAM και να ανταποκριθεί και η Fraport στη λειτουργία του αεροδιαδρόμου. Να πούμε, ότι από τις 4 αφίξεις και από τις 4 αναχωρήσεις που είχαμε το προηγούμενο διάστημα, σταδιακά αυτή τη στιγμή μετά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, θα έχουμε φτάσει τις 15 αφίξεις και αναχωρήσεις και μέχρι τέλος του έτους, που θα είναι και ο δεύτερος αεροδιάδρομος έτοιμος, το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης θα μπορεί να έχει πάνω από 25 αφίξεις και 25 αναχωρήσεις αεροπλάνων στους διαδρόμους της.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άρα είμαστε και μέσα στο χρονοδιάγραμμα και δίνεται και νέα πνοή και στο αεροδρόμιο. Ετοιμαζόμαστε ενόψει σεζόν.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  Είναι  έτσι ακριβώς. Να κάνω και ένα σχόλιο. Περιμένω, όσους έλεγαν διάφορα το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα έργα του αεροδρομίου, να δούμε  τι θα πουν τώρα. Έναν χρόνο τώρα, παρότι έχουμε κάνει τα πάντα για να μην υπάρχει κόστος στο τουριστικό έργο και στο μεταφορικό έργο της Θεσσαλονίκης, το επιχείρημα ήταν, να μη γίνουν ποτέ αυτά τα έργα. Περιμένω λοιπόν, τώρα, όσους είχαν μια κακοπροαίρετη κριτική -δεν λέω για όσους εξέφρασαν ανησυχία και ήταν σε μια κατεύθυνση επίσπευσης των διαδικασιών, που ήταν κοινός τόπος και για εμάς- να δούμε σήμερα τι θα πουν. Τους περιμένω με ανυπομονησία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εμείς με ανυπομονησία περιμένουμε να ταξιδέψουμε με τον καινούργιο διάδρομο κ. Σπίρτζη. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Καλή σας ημέρα, καλή συνέχεια.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Να είστε καλά. Καλημέρα.


Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας