08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου11/06/2009

Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο

Στο πλαίσιο της πολιτικής να επανασυνδεθεί ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, που έχει διακηρυχθεί από τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, έλαβε απόφαση για την ανάπτυξη 8 σιδηροδρομικών αξόνων στην Ευρώπη. Εκείνος που ενδιαφέρει τη χώρα μας είναι ο άξονας Πράγα – Μπρατισλάβα / Βιέννη – Βουδαπέστη – Vidin – Σόφια – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Κεντρική Ευρώπη.
 
Στο Συμβούλιο Υπουργών τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Δημήτριος Πλατής.
 
Η ανάπτυξη των 8 αυτών σιδηροδρομικών αξόνων σε όλη την Ευρώπη στοχεύει στην ενίσχυση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, μέσω της καλύτερης διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής σε διευρωπαϊκό επίπεδο, στην ανάπτυξη των διατροπικών μεταφορών, στην ισορροπημένη ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς, καθώς και στο σεβασμό στο περιβάλλον.
Επιπλέον το Συμβούλιο συζήτησε Πρόταση Κανονισμού για την κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων των επιβατών που μετακινούνται με λεωφορεία και πούλμαν στις διεθνείς και υπεραστικές γραμμές μεγάλων αποστάσεων.
 
 
 
Συγκεκριμένα ο Κανονισμός αυτός επικεντρώνεται σε 3 βασικά σημεία:
·         Δικαιώματα των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα
·         Ζητήματα ευθύνης των μεταφορικών εταιρειών
·         Αποζημίωση και παροχή συνδρομής σε περίπτωση διακοπής του ταξιδιού
 
Συζητήθηκε επίσης, Σχέδιο Οδηγίας του Συμβουλίου που προωθεί την εφαρμογή και εξάπλωση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών. Η Οδηγία προβλέπει συγκεκριμένους τομείς προτεραιότητας για ανάληψη δράσης σε κοινοτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, προβλέπει την ανάπτυξη των συστημάτων αυτών στον τομέα των οδικών μεταφορών, με έναν τρόπο που θα εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους χρήστες και θα διασφαλίζει την διαλειτουργικότητα και με τους υπόλοιπους τρόπους μεταφορών.
 
Το Συμβούλιο υιοθέτησε ακόμη Απόφαση για εξουσιοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Γεωργία για τη σύναψη συνολικής συμφωνίας στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.
 
Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα για την Πράσινη Βίβλο για την αναθεώρηση της πολιτικής για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών(TEN-T). Στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης προωθείται από την πλειοψηφία των Κρατών – Μελών προσέγγιση σε δύο επίπεδα, που περιλαμβάνουν:
(α) ένα συνολικό διευρωπαϊκό δίκτυο
(β) ένα δίκτυο προτεραιότητας που εμπεριέχει έναν γεωγραφικό και έναν εννοιολογικό πυλώνα, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων καινοτομίες όπως τα ευφυή συστήματα για την καλύτερη διαχείριση των υποδομών μεταφορών.
 
 
 
 
 
                                                                                    Από το Γραφείο ΤύπουΣυνημμένα Αρχεία
word documentΤο Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων