11/12/2018 META ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 11/12/2018 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΦΘΙΝΟΥΣΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου11/06/2009

Συμβούλιο των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο

Στο πλαίσιο της πολιτικής να επανασυνδεθεί ο Ελληνικός Σιδηρόδρομος με τα διευρωπαϊκά δίκτυα, που έχει διακηρυχθεί από τον Υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, το Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο, έλαβε απόφαση για την ανάπτυξη 8 σιδηροδρομικών αξόνων στην Ευρώπη. Εκείνος που ενδιαφέρει τη χώρα μας είναι ο άξονας Πράγα – Μπρατισλάβα / Βιέννη – Βουδαπέστη – Vidin – Σόφια – Θεσσαλονίκη – Αθήνα, που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Κεντρική Ευρώπη.
 
Στο Συμβούλιο Υπουργών τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Δημήτριος Πλατής.
 
Η ανάπτυξη των 8 αυτών σιδηροδρομικών αξόνων σε όλη την Ευρώπη στοχεύει στην ενίσχυση των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, μέσω της καλύτερης διαχείρισης της σιδηροδρομικής υποδομής σε διευρωπαϊκό επίπεδο, στην ανάπτυξη των διατροπικών μεταφορών, στην ισορροπημένη ανάπτυξη των μέσων μεταφοράς, καθώς και στο σεβασμό στο περιβάλλον.
Επιπλέον το Συμβούλιο συζήτησε Πρόταση Κανονισμού για την κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων των επιβατών που μετακινούνται με λεωφορεία και πούλμαν στις διεθνείς και υπεραστικές γραμμές μεγάλων αποστάσεων.
 
 
 
Συγκεκριμένα ο Κανονισμός αυτός επικεντρώνεται σε 3 βασικά σημεία:
·         Δικαιώματα των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα
·         Ζητήματα ευθύνης των μεταφορικών εταιρειών
·         Αποζημίωση και παροχή συνδρομής σε περίπτωση διακοπής του ταξιδιού
 
Συζητήθηκε επίσης, Σχέδιο Οδηγίας του Συμβουλίου που προωθεί την εφαρμογή και εξάπλωση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών. Η Οδηγία προβλέπει συγκεκριμένους τομείς προτεραιότητας για ανάληψη δράσης σε κοινοτικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, προβλέπει την ανάπτυξη των συστημάτων αυτών στον τομέα των οδικών μεταφορών, με έναν τρόπο που θα εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους χρήστες και θα διασφαλίζει την διαλειτουργικότητα και με τους υπόλοιπους τρόπους μεταφορών.
 
Το Συμβούλιο υιοθέτησε ακόμη Απόφαση για εξουσιοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τη Γεωργία για τη σύναψη συνολικής συμφωνίας στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών.
 
Τέλος, το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα για την Πράσινη Βίβλο για την αναθεώρηση της πολιτικής για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών(TEN-T). Στο πλαίσιο της σχετικής διαβούλευσης προωθείται από την πλειοψηφία των Κρατών – Μελών προσέγγιση σε δύο επίπεδα, που περιλαμβάνουν:
(α) ένα συνολικό διευρωπαϊκό δίκτυο
(β) ένα δίκτυο προτεραιότητας που εμπεριέχει έναν γεωγραφικό και έναν εννοιολογικό πυλώνα, ο οποίος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων καινοτομίες όπως τα ευφυή συστήματα για την καλύτερη διαχείριση των υποδομών μεταφορών.
 
 
 
 
 
                                                                                    Από το Γραφείο ΤύπουΣυνημμένα Αρχεία
word documentΤο Δελτίο Τύπου σε μορφή Microsoft Word

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
14/12/2018 Δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το φράγμα Χαβρία στη Χαλκιδική
14/12/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στη «ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και το δημοσιογράφο κ. Αντώνη Τελόπουλο.
12/12/2018 Επίσκεψη Γ.Γ. Υποδομών και Μεταφορών σε Εργοτάξια της ΕΡΓΟΣΕ και στην Αχαΐα
10/12/2018 Καθορίστηκαν με Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι προθεσμίες και οι διαδικασίες χορήγησης της στεγαστικής συνδρομής για την ανακατασκευή, αυτοστέγαση, αποπεράτωση και επισκευή των πληγέντων κτιρίων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018
10/12/2018 Συνέντευξη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 98,9» και τη δημοσιογράφο κ. Γιάννα Παπαδάκου
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο