06/11/2017 Ύλη συμπληρωματικής επιμόρφωσης ελεγκτικού προσωπικού ΚΤΕΟ για το έτος 2017
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
image

Δελτία Τύπου06/10/2010

Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Απάντηση στις δηλώσεις του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά

Τα βαλτωμένα έργα στο Πέταλο του Μαλιακού έχουν τη σφραγίδα της Νέας Δημοκρατίας. Θυμίζουμε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μερικά στοιχεία, που προφανώς του απέκρυψαν οι συνεργάτες του:
-    η κατασκευή του Κόμβου της Ροδίτσας υπογράφθηκε από τη Ν.Δ. στις 18/9/2006 με συμβατική ημερομηνία παράδοσης στις 3/8/2009 και
-    η κατασκευή παράκαμψης της Στυλίδας υπογράφθηκε πάλι από τη Ν.Δ. στις 1/6/2007 με συμβατική ημερομηνία παράδοσης στις 2/9/2010.
Τι παρέδωσε η Ν.Δ. στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ; Εργοτάξια κουφάρια. Εργολαβίες με ποσοστό ολοκλήρωσης στο 30% και στο 60% του φυσικού τους αντικείμενου. Εργολαβίες με ανύπαρκτη παρουσία των υπηρεσιών εποπτείας, εργολαβίες με τεράστια διαχειριστικά, διοικητικά και νομικά προβλήματα.
Έργα που δημοπρατήθηκαν ανώριμα και σήμερα κουβαλούν απαιτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τους Παραχωρησιούχους στους οποίους έπρεπε τελικώς να παραδοθούν.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν θα πρέπει να ανησυχεί διότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης των έργων αυτών, αφού είναι ενταγμένα στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ.
Η κληρονομιά που άφησε η Ν.Δ. στο ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στα έργα του Πετάλου του Μαλιακού, που επισκέφθηκε σήμερα ο κ. Σαμαράς, έχει οδηγήσει σε μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις για την ολοκλήρωσή τους.
Ο κ. Σαμαράς θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι υπάρχει αναγκαστική εμπλοκή των Επιθεωρητών Δημοσιών Έργων, οι οποίοι διερευνούν όλες τις νεφελώδεις πτυχές διαχείρισης των δύο αυτών έργων. Θα πρέπει λοιπόν να αναμένει, όπως και εμείς, τις εκθέσεις των πορισμάτων τους.
Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι πάντα στη διάθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για ενημέρωση και πολύ περισσότερο του Αρχηγού της. Λυπούμαστε που δεν ζητήθηκε πριν τη σημερινή επίσκεψη του κ. Σαμαρά. Πάντως, και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες ήταν στα γραφεία τους στη Λαμία και ήταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του Προέδρου της Ν.Δ. για κάθε ενημέρωση.

Υ.Γ.: Αλήθεια, γιατί ο κ. Σαμαράς θέλησε να συγκρίνει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή με τον Κώστα Καραμανλή;


Συνημμένα Αρχεία
word documentΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ.doc
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας