13/08/2018 Ανακοίνωση - Πρόσκληση για πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Υπ. Υποδομών & Μεταφορών για κάλυψη απρόβλεπτων & επειγουσών αναγκών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης & 24ης Ιουλίου 2018
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου22/02/2011

Απάντηση Υφ. Γ.Μαγκριώτη στη Βουλή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, απάντησε σήμερα στην ερώτηση του Βουλευτή  Β΄ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, κ.Κώστα Γείτονα, σχετικά με την κατασκευή του (i) Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηρακλείου Αττικής και του (ii) Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου Αττικής.
    Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα έργα,  τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως σύμφωνα με την ενημέρωση  του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ):
«Για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου Αττικής, έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από τις Υπηρεσίες ΟΣΚ, για την ανέγερση νέου σύγχρονου Διδακτηρίου, με προϋπολογισμού 6,915 εκ. ευρώ.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο συνολικής δόμησης 3.331 τ.μ. και επιπρόσθετα με κατασκευή στο υπόγειο που καλύπτει 1.882 τ.μ.
Τα χαρακτηριστικά του Διδακτηρίου είναι τα εξής:
α) Στο υπόγειο περιλαμβάνεται το λεβητοστάσιο, η αποθήκη καυσίμων, το αντλιοστάσιο, τα 2 μηχανοστάσια, garage 11 αυτοκινήτων και 2 μικρών πούλμαν, ο μηχανολογικός χώρος και οι γενικές αποθήκες.
β) Στο ισόγειο περιλαμβάνονται το γραφείο διοίκησης, το ιατρείο, το γραφείο κοινωνικής λειτουργού, ο χώρος φαγητού, η κουζίνα, η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με αποδυτήρια και αποθήκη, 4 εργαστήρια, μια μικρή κατοικία, η βιβλιοθήκη, το WC κοινού, οι 2 αίθουσες διδασκαλίας για το Νηπιαγωγείο, ο πολυδύναμος χώρος και το γραφείο Νηπιαγωγού, 2 κλιμακοστάσια και 2 ανελκυστήρες.
γ) Στον Α’ όροφο υπάρχουν 9 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα εκτόνωσης, μια αίθουσα ηρεμίας, το φυσιοθεραπευτήριο, η αίθουσα γυμναστικής, τα γραφεία, 2 κλιμακοστάσια και 2 ανελκυστήρες.
δ) Ο αύλειος χώρος περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ-βόλεϊ κερκίδες, χώρους υψηλού πρασίνου, καθιστικά, επιφάνειες με γκαζόν, κλπ».
   
Ο Υφυπουργός επισήμανε επίσης ότι:
«Στις 4 Φεβρουαρίου 2011, εκδόθηκε η Οικοδομική Άδεια και η δημοπράτηση του έργου προκηρύχθηκε για την 12η  Απριλίου 2011.
Το έργο προβλέπεται να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ Αττικής 2007-2013, ΣΑΕ 45/9».
   
Όσον αφορά την ανέγερση του Εργαστήριου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ηρακλείου Αττικής, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:
«Έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΣΔΙΤ 1Β της Περιφέρειας Αττικής που περιλαμβάνει 10 Σχολεία. (Ο προϋπολογισμός μελέτης και για τα 10 Σχολεία είναι 59,4 εκ. ευρώ).
Τα χαρακτηριστικά του έργου είναι τα εξής:
(α) Σύμφωνα με την εκπονηθείσα, από τις υπηρεσίες του ΟΣΚ, προμελέτη η οποία έχει εγκριθεί και από το Τεχνικό Συμβούλιό του, προβλέπεται να έχει συνολική έκταση 3.413 τ.μ.
(β) Πρόκειται για κτίριο 2 ορόφων με 9 κύριες αίθουσες διδασκαλίας, 13 ειδικές αίθουσες, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, χώρους Υγιεινής, κλπ.
Η εξέλιξη του έργου βρίσκεται στη Β’ φάση του Διαγωνισμού – Υποβολή Δεσμευτικών Προσφορών.
Στις 24 Ιανουαρίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΚ, αποφάσισε να εγκρίνει την ανακήρυξη προσωρινού Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης.
Κατά της ως άνω απόφασης έχουν υποβληθεί από τους υπόλοιπους διαγωνιζομένους ενστάσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν από το Δ.Σ. του ΟΣΚ.
Εφόσον δεν υποβληθούν δικαστικές προσφυγές, η Σύμβαση με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης θα υπογραφεί σε τρεις μήνες.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης προβλέπεται χρόνος 2 ετών για την κατασκευή του κτηρίου».

Συνημμένα Αρχεία
word document20110222 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗ ΣΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ.doc

'Αλλα νέα σε αυτή την κατηγορία
17/08/2018 Τρεις χιλιάδες εννιακόσιες πενήντα επτά (3.957) αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα. Σε 1.266 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις έχει ήδη καταβληθεί μαζί με το επίδομα τηλεπικοινωνιών αναγκών
17/08/2018 Παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» με θέμα την Αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για άμεση διερεύνηση καταγγελιών για παράνομες κατασχέσεις από Τραπεζικά Ιδρύματα των οικονομικών ενισχύσεων που δίνονται στους πυρόπληκτους
16/08/2018 Με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται ο έλεγχος των κτιρίων που έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα». Με αυτοψίες τα τεχνικά κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποφαίνονται εάν τα κτίρια επισκευάζονται ή πρέπει να κατεδαφιστούν
16/08/2018 Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη για άμεση διερεύνηση καταγγελιών για παράνομες κατασχέσεις από Τραπεζικά Ιδρύματα των οικονομικών ενισχύσεων που δίνονται στους πυρόπληκτους
15/08/2018 Τρεις χιλιάδες οκτακόσιες ογδόντα επτά (3.887) αιτήσεις πυρόπληκτων για το επίδομα. Σε 1.137 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις έχει ήδη καταβληθεί μαζί με το επίδομα τηλεπικοινωνιών ενώ ολοκληρώθηκε η καταβολή του επιδόματος των 1.200 ευρώ σε 818 νοικοκυριά και 30 επιχειρήσεις που είχαν λάβει αρχικά τα επιδόματα των πέντε και οκτώ χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα
Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας