08/03/2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΜΠΕ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ | 08/01/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου29/06/2011

Παρέμβαση Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούση, στην εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ» και στο δημοσιογράφο Γ.Παπαδάκη

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Καλημέρα σας κύριε Παπαδάκη.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Θέλω να ξεκινήσω με μια απορία, κύριε Υπουργέ. Εγώ βλέπω ότι αυτή η πρότασή σας είναι πάρα πολύ καλή. Γιατί πράγματι, όπως σε μια εταιρεία, όταν κλείσει η εταιρεία πληρώνει υπεραξία ο πολίτης ξέρετε, θα μας τα πει και ο κύριος Αμπελιώτης, λέει για έλα εδώ, εσύ είχες μία εταιρεία, από την εταιρεία αυτή έχεις αναβαθμιστεί, έχει φόρο υπεραξίας. Το ίδιο πράγμα που δεν συμβαίνει και με ένα πολιτικό πρόσωπο. Ανεβαίνουν οι μετοχές του. Ξέρετε κάτι, όσοι διετέλεσαν Υπουργοί, βουλευτές στη συνέχεια πήραν θέση στο ελληνικό δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι βγήκαν μετά στο μεροκάματο, ελάχιστοι. Λογικό είναι. Αλλά γιατί δεν το βάλατε στο μεσοπρόθεσμο; Και αυτό που λέει ο Βαρεμένος είναι πάρα πολύ σωστό, ότι οι περισσότεροι από αυτούς ή κάποιοι από αυτούς, για να μην αδικήσω, ξέρετε που πήγαιναν; Σε εκείνους τους οποίους κανονικά ούτε καν θα έπρεπε να πάνε, γιατί όταν ήταν Υπουργοί ή διοικητές οργανισμών συναλλασσόντουσαν προς όφελος του δημοσίου, υποτίθεται, με κάποιες ιδιωτικές μεγάλες εταιρείες. Και μετά πήγαιναν σύμβουλοί τους. Αυτό δεν είναι σκάνδαλο κύριε Υπουργέ;  
 
Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Κύριε Παπαδάκη, περνάμε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο για την χώρα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι ιστορικοί του μέλλοντος πολύ μελάνι θα ξοδέψουν και πολλές σελίδες υπολογιστών για να ψάξουν αυτή την περίοδο. Η χώρα είναι πραγματικά σε μια πολύ κρίσιμη φάση, και μάλιστα σήμερα είναι και μια πολύ κρίσιμη μέρα, σε σχέση με το εάν θα ψηφιστεί ή όχι το μεσοπρόθεσμο. Μια κρίσιμη μάχη που κατά την γνώμη μου θα σας το πω και αυτό έχει τεράστια σημασία για το εάν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη για να κερδίσουμε το πόλεμο. Έχουμε δώσει πολλές μάχες όλη αυτήν την περίοδο, άλλες τις κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε, η χώρα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει τον πόλεμο. Και για να κερδίσει τον πόλεμο πρέπει να εξασφαλιστεί τουλάχιστον όσον αφορά τις δανειακές ανάγκες, δανειακές ανάγκες που δημιούργησε διαχρονικά το ελληνικό κράτος, δυστυχώς. Πρέπει να εξασφαλίσει την κάλυψη των δανειακών της αναγκών μέχρι το 2014 πράγμα το οποίο θα είναι πολύ σημαντικό για να συζητήσουμε για όλα τα υπόλοιπα. Τώρα, αυτή η προσέγγιση που αναπτύξατε προηγουμένως μας έδωσε ένα σκεπτικό. Ένα σκεπτικό πολύ συγκεκριμένο. Αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε υποχρεωθεί να πάρουμε ένα σωρό άδικα μέτρα. Χωρίς να το θέλουμε, χωρίς σε καμία περίπτωση να το υπολογίζαμε. Πρέπει να το ομολογήσω αυτό. Σε καμία από τις φάσεις της κυβερνητικής μας θητείας. Ούτε πριν ούτε κατά την διάρκεια.              
 
Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Αυτό που είπατε κύριε Υπουργέ, είναι που ενοχλεί περισσότερο τον ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατό να έχουμε την δημόσια ομολογία όλης της κυβέρνησης ότι είναι πάρα πολύ άδικα τα μέτρα αλλά θα τα επιβάλουμε. 
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Κύριε Παπαδάκη, εγώ το καταλαβαίνω απόλυτα και το θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένο. Και άλλωστε εάν αυτό δεν υπήρχε δεν θα μπορούσε κανείς να εξηγήσεί και όλη αυτήν την αντίδραση του ελληνικού λαού. 
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Αντιδρά και για ένα άλλο λόγο ο ελληνικός λαός. Γιατί πριν από έναν χρόνο πάλι τα ίδια είχατε πει. Και μάλιστα ο προκάτοχος του κ. Βενιζέλου είχε πει ότι δεν θα παρθούν άλλα μέτρα και εάν με υποχρεώσει κάποιος να πάρω μέτρα θα παραιτηθώ. Αποπέμφθηκε, δεν παραιτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.  
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Σας είπα προηγουμένως κύριε Παπαδάκη ότι αυτήν την περίοδο έχουμε δώσει πολλές μάχες, άλλες τις κερδίσαμε και άλλες τις χάσαμε. Αυτές που έχουμε χάσει τις έχουμε χάσει κυρίως γιατί από λάθος δημιουργήσαμε προσδοκίες που στην πραγματικότητα δεν επιβεβαιώθηκαν στην ίδια την ζωή. Ωστόσο, αυτό που αποτελεί το υπέρτερο καθήκον όλων μας, και πολύ περισσότερο εμάς που μας τα έφερε έτσι η ζωή να έχουμε αυτή τη στιγμή την τύχη της χώρας στα χέρια μας, αυτό που αποτελεί το υπέρτερο καθήκον είναι η Ελλάδα να μην χάσει τον πόλεμο. Ακόμη και εάν εμείς χάσουμε όλες τις μάχες.    
 
Γ. ΠΑΠΔΑΚΗΣ : Με ποιο στρατό όμως κύριε Υπουργέ; Μια χώρα που πάει σε πόλεμο πρέπει να έχει και ένα στρατό με ηθικό. Ο στρατός είναι έξω από την Βουλή και είναι απέναντί σας. 
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Εμείς λοιπόν, και εδώ επιστρέφω σε μια προσέγγιση που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Γιατί εάν θέλετε την προσωπική μου γνώμη, για την κυβέρνηση τα δύσκολα συνεχίζονται μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, δεν τελειώνουν σε καμία περίπτωση, και ένα από τα μεγάλα καθήκοντά μας είναι να αποκαταστήσουμε αυτό το αίσθημα αδικίας που πνίγει τον ελληνικό λαό.     
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Επειδή σας γνωρίζω χρόνια και σας εκτιμώ, μπορείτε να με διαβεβαιώσετε αυτή την στιγμή και εμένα και όσους μας ακούνε ότι σε ένα χρόνο δεν θα ξαναλέμε τα ίδια πράγματα; Είτε μαζί είτε με κάποιον άλλο στη θέση σας; Γιατί και πέρυσι τα ίδια πράγματα λέγαμε. Και είχαμε το πρώτο μνημόνιο τώρα έχουμε το δεύτερο μνημόνιο. Θα έχουμε το τρίτο; Θα έχουμε το τέταρτο; Δεν αντέχει, δεν πάει άλλο…. 
 
Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Θα ήμουν ανεπίδεκτος μαθήσεως εάν τα παθήματα δεν μας είχαν γίνει μαθήματα. Ήδη ένα πάθημα το προαναφέρατε. Δεν είναι ώρα αυτή τη στιγμή να λέμε λόγια κ. Παπαδάκη, κατά την γνώμη μου σε ό,τι μας αφορά. Η Ελλάδα αυτή την στιγμή πληρώνει τα σπασμένα μιας ολόκληρης περιόδου, μιας εύκολης ανάπτυξης η οποία βασίστηκε σε έναν εύκολο δανεισμό που εξασφάλιζε η χώρα από το εξωτερικό, συσσώρευσε 350 δισεκατομμύρια χρέη, η χώρα μας, στο σύνολό της, με συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες όλη αυτή την περίοδο. Αυτό λοιπόν που σήμερα βιώνει ο ελληνικός λαός και κυρίως η σημερινή γενιά που καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης, αυτό που την πνίγει, που νιώθει ότι δεν μπορεί να το αντέξει είναι πώς όλη αυτή η διαδρομή, η σκοτεινή τη πλευρά έφερε αυτά τα δημοσιονομικά απορρίμματα και μας υποχρεώνει να τα διαχειριστούμε. Υπήρχε όμως και μια φωτεινή πλευρά, υπήρχε και μια εύκολη ανάπτυξη από την οποία πάρα πολλές κατηγορίες πληθυσμού και κυρίως εμένα με ενδιαφέρουν αυτές οι οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το κράτος, ωφελήθηκαν.      
 
Γ.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Εάν δεν κλέψανε, κύριε Υπουργέ, αυτοί οι άνθρωποι, καλά κάνανε και προκόψανε. Δηλαδή, θα καταδικάσουμε έναν άνθρωπο ο οποίος πρόκοψε και πήρε…πίσω από τις κάμερες είναι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι χρόνια, με χαμηλό μισθό, οι οποίοι πήραν δάνεια, κάνανε οικογένεια, αυτοί φάγανε μαζί με κάποιους άλλους; Όχι. Αυτός που με σημαδεύει τώρα με την κάμερα παντρεύτηκε στα χρόνια που είμαστε μαζί, πήρε δάνειο, και έχει σπίτι και έχει και αυτοκίνητο. Τον ξέρω πολύ καλά, δεν είναι κλέφτης. Δεν είναι από εκείνους που λέει ο κ. Πάγκαλος, μαζί τα φάγαμε. Του έχει βγει η ψυχή από το πρωί μέχρι το βράδυ να τα βγάλει. Γιατί θα πρέπει να τον γεμίσουμε με ενοχές αυτόν τον άνθρωπο;  
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Έχετε απόλυτο δίκαιο. Γι’ αυτό λέω και ισχυρίζομαι ότι αποτελεί δική μας πρώτιστη ηθική πολιτική αλλά και ιστορική υποχρέωση να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία που έχει συντελεστεί. Και όσοι ωφελήθηκαν επειδή κατείχαν, χωρίς βεβαίως, γιατί εάν ήταν θέμα σκανδάλων είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης, όσοι όμως κατείχαν κρατικές ή πολιτικές θέσεις…      
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Με ποιους νόμους κ. Υπουργέ; Με τους νόμους που ψηφίστηκαν στην Βουλή για να απαλλάσσονται όλοι όσοι είχαν δημόσια αξιώματα; 
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αναφέρεστε πρώτον στο νόμο…
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στο νόμο περί ευθύνης υπουργών
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Στην πραγματικότητα αναφέρεστε στο άρθρο 86 του Συντάγματος, ένα προβληματικό άρθρο όπως αποδείχθηκε, το οποίο έχει κάνει τρομερή ζημιά στον πολιτικό κόσμο της χώρας και κατ’ επέκταση στη σχέση των πολιτών
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: …Δεν νομοθετούσα όμως εγώ, δεν νομοθετούσα εγώ κύριε Υπουργέ και ούτε φρόντιζα εγώ στις αναθεωρητικές βουλές αυτό να έχει αλλάξει ή να έχει απαλειφθεί. Δεν νομοθετούσα εγώ, δεν ήμουνα εγώ στη Βουλή. Ούτε εσείς, βέβαια, δεν ήσαστε.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εκείνο, λοιπόν στο οποίο πιστεύω, αυτή τη στιγμή μπορούμε να συμφωνήσουμε είναι ότι αυτό το άρθρο 86, που αυτό προβλέπει τις παραγραφές, είναι ένα άρθρο το οποίο έχει κάνει τεράστια ζημιά στον τόπο, τεράστια ζημιά στο δημοκρατικό μας πολίτευμα και πρέπει το συντομότερο δυνατό να αναθεωρηθεί κατά τρόπο που θα απαλείψει όλα αυτά τα ευεργετικά προσχήματα, που στην πραγματικότητα αποτελούν ένα μεγάλο πέπλο προστασίας όλων όσων κυβέρνησαν την Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αν και οι παρεμβάσεις όταν γίνονται μιλάει μόνο ο παρουσιαστής της εκπομπής, ο καθηγητής, ο κ. Κασιμάτης θέλει ένα ερώτημα να σας θέσει.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κύριε Παπαδάκη, μισό λεπτό όμως γιατί δεν έχω ολοκληρώσει το συλλογισμό μου. Ευχαρίστως ξέρετε ότι έχω μεγάλο περιορισμό χρόνου….
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας βάλει το ερώτημα και να απαντήσετε συνολικά. Για να μην φανεί ότι υπεκφεύγετε ….
 
Γ.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Θα μου κάνει το ερώτημα αλλά πριν από το ερώτημα ή μετά από το ερώτημα να μου δώσετε την δυνατότητα να πω ολοκληρωμένα μια σκέψη για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την συνομιλία.
 
Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, είπαμε προηγουμένως ότι όλοι αναγνωρίζουμε, και όλες οι πλευρές, ότι τα μέτρα είναι άδικα. Αυτό το οποίο δημιουργεί πρόβλημα από πλευράς επικοινωνίας κυβέρνησης και λαού, και είναι και το έλλειμμα της δημοκρατίας, είναι ότι δεν έχει πειστεί ο λαός από την αρχή ότι η κυβέρνηση πράγματι διαπραγματεύεται σωστούς όρους. Παραδείγματος χάριν, σήμερα και το δεύτερο μνημόνιο, το λεγόμενο, βλέπουμε ότι στρέφεται εναντίον των ασθενέστερων τάξεων και εναντίον του μεσαίου χώρου. Δηλαδή, η ύφεση την οποία θα δημιουργήσει θα εξαρθρώσει κυριολεκτικά, αυτό το βλέπουν όλοι, όλο το εμπόριο, όλο τον ιστό της οικονομίας και της κοινωνίας. Και δεν έχουμε κανένα δείγμα ότι από την αρχή που υπεγράφησαν το πρώτο μνημόνιο και σήμερα, έχει διαπραγματευτεί και διαφορετικούς όρους η Ελλάδα, δεν έχουμε πεισθεί όπως έγινε με άλλες χώρες ότι η κυβέρνηση πραγματικά αντιστέκεται σε αυτά τα οποία θέλει να εφαρμόσει, μια οικονομική πολιτική την οποία ξέρουμε από πού έρχεται και από ποια κέντρα έρχεται, από το μεγάλο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Δεν έχουμε μία αντίρρηση σε αυτά τα πράγματα και αυτό είναι το μεγάλο έλλειμμα της δημοκρατίας και αυτό είναι και το έλλειμμα το οποίο ξεσηκώνει τον κόσμο και τον βγάζει στις πλατείες
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δημιουργώντας και την αίσθηση ότι , ξέρετε κάτι υπηρετείτε συμφέροντα υπαγορευόμενα και όχι το συμφέρον της χώρας. Τι απαντάτε κύριε υπουργέ;
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Εγώ απαντώ κύριε Παπαδάκη με τον εξής, ας τον πω έτσι, έναν τρόπο με δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος της απάντησής μου είναι ότι αυτή η κυβέρνηση βέβαια έχει πολύ μεγάλη δυσκολία στην διαπραγμάτευση. Και αυτή τη δυσκολία την έχει δημιουργήσει αυτό το τεράστιο βάρος που στις πλάτες αυτής της κυβέρνησης έτυχε να διαχειριστεί αλλά δεν δημιούργησε αυτή η κυβέρνηση, που είναι 350 δισεκατομμύρια. Που, κύριε Κασιμάτη, επειδή είχατε κι εσείς προσωπικά συγκεκριμένο ρόλο σε όλη αυτή τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, γνωρίζετε καλά πώς δημιουργήθηκαν. Εγώ θα σας έλεγα ψέματα, αν σας έλεγα ότι μία κυβέρνηση που έχει ένα βάρος διαπραγμάτευσης και που ξεκινάει ζητώντας την κάλυψη των δανειακών της αναγκών, είναι μία κυβέρνηση η οποία έχει πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση.  
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε πει ναι σε όλα, όμως, κύριε Υπουργέ, ένα όχι δεν είπατε. Ένα όχι δεν είπε.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Για το αν έχει πει ναι σε όλα, ακούστε να σας πω κάτι πειστικό. Θα σας πω κάτι όσο πιο πειστικό τουλάχιστον όσο πιο πειστικά μπορώ.
 
……
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ : Τόσα ερωτήματα που δεχτήκατε και είναι λογικό κύριε Υπουργέ να δεχόσαστε λίγες ώρες πριν την ψήφιση ή την καταψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ : Είναι λογικό αρκεί να δοθούν και οι απαντήσεις για να μπορεί να βγαίνει και ένα συμπέρασμα. Γιατί ο καθένας κρίνει και αποφασίζει με τι συμφωνεί και τι διαφωνεί.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ήθελα λοιπόν να ολοκληρώσω μια προσέγγιση η οποία πράγματι έχει πολύ μεγάλη σημασία, τουλάχιστον για την προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, και νομίζω ότι πολιτικά και ηθικά είμαστε δεσμευμένοι για αυτό, αλίμονό μας αν δεν την κάνουμε εμείς πρώτοι ως κυβέρνηση, για την αποκατάσταση της αίσθησης δικαίου στην ελληνική κοινωνία. Αυτό, λοιπόν, πρέπει οπωσδήποτε να περάσει, αν δεν γίνει αυτό δεν θα υπάρξει αυτή η αποκατάσταση της αίσθησης δικαίου από την επιβάρυνση, τη φορολογική επιβάρυνση όλων όσων καλώς, όχι κακώς γιατί αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη, είχαν μία μεγάλη υπεραξία, ένα ιδιαίτερο μέρισμα από όλη αυτή την μεγάλη αναπτυξιακή διαδρομή που είχε η χώρα βασισμένη σε αυτό τον υπέρογκο δανεισμό. Και αυτοί δεν είναι μόνο πολιτικά πρόσωπα, σε καμία περίπτωση δεν είναι οι σημερινοί 300 μόνο, είναι όλοι όσοι από το 1974 και μετά είχαν πολιτικές θέσεις αλλά και κρατικές θέσεις κύριε Παπαδάκη, και κρατικές θέσεις όσον αφορά τις πολεοδομίες, όσον αφορά τις εφορίες, όσον αφορά το εθνικό σύστημα υγείας κ.ο.κ..
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό δεν ακούγεται άσχημα, μπορεί να γίνει όμως ή είναι ένα πυροτέχνημα;
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αυτό θέλω να σας πω, ακούστε αυτό ακριβώς θα απαντήσω. Πολύ εύλογη η ερώτηση. Έναν παράγοντα υλοποίησης έχει αυτή η προσέγγιση, αυτή η πρόταση, αυτή, αν το θέλετε, η ραχοκοκαλιά μιας νέας φορολογικής νομοθεσίας: την πολιτική βούληση. Δεν θέλει τίποτε άλλο. 
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στο μεσοπρόθεσμο γιατί δεν το βάλατε αυτό;
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Διότι το φορολογικό νομοσχέδιο, όπως ξέρετε κι έχει πει η κυβέρνηση και το έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη όλο αυτό το διάστημα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θέλουμε να δημιουργήσουμε ακριβώς σε μία καινούργια  βάση και όχι μέσα από τις διαδικασίες του κατ’ επείγοντος…
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Την έκτακτη εισφορά για μένα γιατί τη βάλατε τότε κύριε Ραγκούση; Δεν είναι μονά ζυγά δικά μας. Ό,τι έχει σχέση με τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μπαίνει στο μεσοπρόθεσμο, ό,τι έχει σχέση με τα πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει να το εξετάσουμε ειδικά σε ένα φορολογικό νομοσχέδιο και … να γιατί χάνει την αξιοπιστία του.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Τώρα αυτή είναι η διαφωνία μας, δηλαδή η διαφωνία μας είναι…
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τεράστια, είναι θέμα αρχής
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Αυτό είναι θέμα αρχής; Με συγχωρείτε πάρα πολύ … τότε να μην το κάνουμε, κύριε Παπαδάκη. Ο συλλογισμός σας τότε καταλήγει να μην το κάνουμε.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας πω γιατί; Περίπτωση Μαντέλη. Απεφάνθη η δικαιοσύνη. Γιατί τιμωρήθηκε; Γιατί δεν έκανε πόθεν έσχες, όχι γιατί πήρε τα λεφτά.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Κύριε Παπαδάκη, να μην αλλάξουμε θέμα. Άρα προτείνετε να μην προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης;
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να προχωρήσουμε σας λέω αλλά να περιμέναμε…
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Να σας πω, ας συμφωνήσουμε σε κάτι δεν είναι κακό.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Όχι, εγώ συμφωνώ ότι πάρα πολύ καλό αυτό που κάνετε. Αλλά έχω τις αμφιβολίες μου.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ε, άρα να το κάνουμε. Άρα η δική σας αυστηρή προσέγγιση από εδώ και στο εξής να είναι στο αν θα το κάνουμε ή όχι.
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Και μαζί σας λοιπόν είμαι να το παρακολουθήσουμε, αφού σας είπα ότι ένα πράγμα χρειάζεται, είναι η πολιτική βούληση για να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση. Τώρα να σας πω και κάτι γιατί είχα αφήσει το δεύτερο σκέλος της απάντησης μου για το αν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ή δεν διαπραγματεύεται με την τρόικα. Θα έρθει η ώρα κάποια στιγμή, και τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη δική μου συμμετοχή, γιατί ο κάθε υπουργός όπως ξέρετε στον δικό του τομέα ευθύνης έχει αναλάβει ένα μέρος της διαπραγμάτευσης, η διαπραγμάτευση έχει ένα συνολικό – γενικό σκέλος, που μπορεί να ξεκινάει από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Οικονομικών , αλλά, μετά κατεβαίνει και στα επιμέρους χαρτοφυλάκια στα οποία έχουν γίνει ένα σωρό συναντήσεις, άρα και συζητήσεις άρα και διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Όταν θα έρθει η ώρα κύριε Παπαδάκη, και αυτό θα είναι προς όφελος του τόπου, θα αποδειχθεί τουλάχιστον με βάση αυτά που ξέρω εγώ και για το γενικό αλλά και για το ειδικό που αφορά εμένα και τη διαδρομή μου στο Υπουργείο Εσωτερικών και με αδιάσειστα ντοκουμέντα ότι αυτά περί μη διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης, καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα δεν έχουν. Να σας ευχαριστήσω πολύ, καλημέρα. 
 
Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να σας ευχαριστήσουμε κι εμείς και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά.
 
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ευχαριστώ πολύ.

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


Ανανέωση άδειας οδήγησης δικύκλων και οχημάτων κατηγορίας Β μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των εβδομήντα τεσσάρων (74) ετών
Πληροφορίες για πληγέντες από τις πυρκαγιές
ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας
Άδεια διέλευσης οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο
Οδηγίες προς τους πολίτες ενόψει των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων