07/06/2018 Διοργάνωση Ημερίδας στις 22 Ιουνίου 2018 «Πολυτροπικός Διάδρομος Μεταφορών ADRIETA – Η θάλασσα των συνεργειών, η γη της πολυτροπικότητας»
 Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Σελίδα Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου
ATH.ENA CARD
image

Δελτία Τύπου08/09/2017

Στον Ασπρόπυργο ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης για την συνάντηση με την άτυπη επιτροπή εταιριών logistics της περιοχής

Στον Ασπρόπυργο βρέθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, όπου και είχε συνάντηση με την άτυπη επιτροπή διαχείρισης των ζητημάτων των εταιριών logistics που βρίσκονται στην περιοχή.
 
Κατά την επίσκεψη του ο κ. Μαυραγάνης έλαβε γνώση για τα προβλήματα των επιχειρηματιών του κλάδου, ενώ ο ίδιος εξέθεσε τις δράσεις και τις ενέργειες από πλευράς Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που θα διευκολύνουν τον τρόπο λειτουργείας των εταιριών logistics, προκειμένου να αυξήσουν την δραστηριότητά τους.
 
Βασικό ζήτημα που ετέθη από την πλευρά των επιχειρηματιών είναι η διαδικασία αδειοδότησης των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά ως αποθηκευτικοί χώροι. Η προοπτική, λοιπόν, να αλλάξει ο τρόπος αδειοδότησης, ώστε να μπορεί να λειτουργούν και ως κέντρα διανομής αναμένεται να συντελέσει στην αύξηση του κύκλου εργασιών με αντίστοιχη αύξηση έως και 4% του ΑΕΠ.
 
Ο Υφυπουργός Μεταφορών μετέβη και στις εγκαταστάσεις ορισμένων εταιριών και έλαβε άμεση γνώση για επιμέρους τομείς της λειτουργείας των εν λόγω εταιριών.
 
Τέλος, ο κ Μαυραγάνης ανέλυσε την θέση του Υπουργείου για τα LogisticCenters, που θέλει να έχουν ολιστικό προσανατολισμό, καλύπτοντας την τυποποίηση, πιστοποίηση, ελαφρά συναρμολόγηση, διασυνδεόμενα με διεθνή Δημοπρατήρια αναφορικά με τα Agrologistics. Υπ’ αυτήν την έννοια, κατά την άποψη του Υφυπουργού, τα LogisticCenters ΔΕΝ είναι απλά χώροι αποθήκευσης, ΑΛΛΑ ΧΩΡΟΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ και πρέπει να τύχουν ανάλογων διευκολύνσεων, όπως είναι η εφαρμογή, κατά την κατασκευή τους, των όρων δόμησης του ΓΟΚ για τα ειδικά κτήρια, αφού πράγματι αποτελούν εξειδικευμένες κατασκευές.
 
Υπό αυτές τις νέες προοπτικές, τα κέντρα Αποθήκευσης- Διανομής μπορούν, εκμεταλλευόμενα την Άριστη Γεωπολιτική Θέση της Ελλάδας, να ΑΥΞΗΣΟΥΝ το ελληνικό ΑΕΠ κατά 4%.

Εκτύπωση

image

Θέματα Ενδιαφέροντος


ΝΕΟ - Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών τα επόμενα αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση των συγκεκριμένων οχημάτων
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΔΙΟΔΙΑ (ΕΓΝΑΤΙΑ)
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας χορήγησης Άδειας Οδήγησης
Αναλυτική παρουσίαση κάθε διαδικασίας έκδοσης Άδειας Κυκλοφορίας